31 mai 2007

Tanker etter seminar med "regjeringen.no"

Hei -

30. mai kom redaktørene Per og Mette fra det nye nettstedet "regjeringen.no" for å presentere løsningen. I salen satt NOLUG-medlemmer og ansatte fra Høgskolen i Oslo.

Ideen med presentasjonen er at den rådende politikken skal komme fram på øverste halvdel av skjermen. Nyhetene velges ut redaksjonelt. Nedenfor midten på venstre side kommer en liste over nyheter som stammer fra alle departementene. Nederst i midten finnes lenker med lister over ulike dokumenttyper. På høyre side ligger 21 faggrupper, som har temasider knyttet til seg. Under dem igjen ligger relaterte lenker, som Stortinget og tidligere regjeringer.

Når man søker etter et tema, skal man få dokumenter på tvers av alle departementer. Slik var det ikke før - da måtte du kjenne til hvor dokumentet var presentert. Hva med søk på Bibliotekreform? 6 dokumenter dukket opp: Først høringen fra Kultur- og kirkedepartementet, som hadde ett treff til. De andre treffene var 1 fra Kommunal- og regionaldepartementet, og 3 fra Kunnskapsdepartementet. - Hm! Et lite hint om reformens faglige bredde og tilknytning?

Svakheten med nettstedet er at saksgangen til dokumentene ikke er ivaretatt ved overgangen. Redaktørene vil samarbeide med Stortingets vevtjeneste for å skape tydeligere saksgang mellom dokumenter. De påpekte at arbeidet tidligere ble gjort på 3 forskjellige steder. Slik registrering bør helst foregå der dokumentene oppstår, slik at alt blir entydig. Nå er det ikke enkelt å finne alle bakgrunnsdokumenter i en sak. Vi er mange som savner ESOP!

- Jeg var på NOLUG-møtet som leder av Norsk fagbibliotekforening. Vi skal prøve å tilrettelegge seminarer eller tiltak for å møte interessene til folk fra fagbibliotek. Derfor var det nyttig å delta på møtet - og takk til Jofrid Holter, som ledet det!

- Hilsen fra Kristin Røijen.

Ingen kommentarer: