27 juni 2011

Nyheter og tips fra Idunn

Hvordan lagre søk, RSS og nyhetsvarsling

Ved hjelp av epostvarsling og RSS kan brukeren til enhver tid holde seg oppdatert. En kan for eksempel velge å motta varsling for fagområde, tidsskrift, forfattere, emner eller søk. For påmelding til varsling for et fagområdet må en først klikke på det aktuelle fagområdet, for deretter å klikke på knappen konvolutt for epostvarsling og knappen RSS. For å lagre et søk utføres først søket. Deretter kan søket lagres ved å klikke på konvolutt for epostvarsling og RSS for RSS varsling. For å kunne motta varsling på epost må brukeren ha registrert en personlig bruker.

Veiledning til hvordan en gjennomfører et best mulig søk ligger her.


idunn.no på iPad

idunn.no fungerer utmerket på iPad. Nettsiden er universelt utformet og kan brukes på de aller fleste mobile enheter. Skjermen er stor nok til at en får full utnyttelse av innholde og kan søke og lese på tvers av alle de 47 tilgjengelige tidsskriftene akkurat hvor man vil og når man vil.

Slik laster man ned snarvei til iPad: Åpne nettleseren på iPad’en og gå til www.idunn.no. Klikk på ikonet øverst i nettleseren med en liten pil på. Velg “Legg til på Hjem-skjerm” (“Add to Home Screen”). Ikonet for idunn.no legger seg på iPad’en.

Ingen kommentarer: