ResearcherID er en tverrfaglig netttjeneste som retter seg mot internasjonale forskere, levert av Thomson Reuters (som også leverer ISI, EndNote mm.). Forskeren registrerer seg og får et unikt ID, som gjør at man unngår problematikken med forfatterdubletter. Tjenesten er (foreløpig?) åpen og man kan søke etter forskere, mulige samarbeidspartnere, siteringer m.m.
Tjenesten er ikke ny, men har nå fått ny hjemmeside og nye funksjoner (bl.a. interaktivt kart): http://www.researcherid.com/
Iflg. det kartet er 321 norske forskere allerede registert i basen. For Sverige er tallet 580, og for Danmark 421. USA er på topp med 13.317 forskere registrert. Til sammenligning er det registrert 6.280 kinesiske forskere.
Er dette noe vi bør prioritere å informere om? Er dette merverdi for forskeren? Søk på tjenesten gir tilsynelatende så godt som null omtale på norske sider, finner noe på dansk og svensk.
Jeg forsøkte å søke på forskere fra Norge, både via søk og via det interaktive kartet, for å se hvem de er, men ingen av delene virket (søket varte og rakk før det avsluttet med "gateway timeout").
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar