22 februar 2010

A-Z og LinkSource

A-Z er Læringssenterets alfabetiske tidsskriftliste.

Den skal bestå av både elektroniske og trykte løpende abonnementer.

A-Z er også grunnlaget for lenketjeneren vår LinkSource. Dette betyr at når det er feil i A-Z listen vil dette slå ut som feil når vi bruker LinkSource.

A-Z genereres ved at

- Vi laster tidsskriftene direkte opp. Det skjer med de trykte titlene.

o Da er det vårt ansvar å vedlikeholde beholdningen på disse.

- De elektroniske abonnementene blir lastet inn ved at vi først velger leverandør og så den aktuelle basen vi har fra leverandøren.

o EBSCO er ansvarlig for å oppdatere beholdningen på sine egne databaser.

o For beholdning i databaser som ikke er eid av EBSCO er de (EBSCO) avhengig av oppdaterte lister fra de enkelte leverandørene. Konsekvensen av det så vi i høst da EBSCO brukte svært lang tid på å få oppdatert Proquest listen.

o Elektroniske titler som ikke ligger i noen av fulltekstpakkene må vi selv legge inn. Her er vi avhengige av tips og tilbakemeldinger

BIBSYS: Beholdningen som er registrert i BIBSYS er uavhengig av A-Z listen. Her registrerer vi selv titler med beholdning der vi har kjøpt enkelt abonnementer.

- Disse blir oppdatert av oss når vi finner eller får rapportert feil i tilgang eller beholdning.


-
BIBSYS laster inn titlene med beholdning der vi har kjøpt pakker av tidsskrifter Disse blir oppdatert med jevne mellomrom av BIBSYS og av oss når vi finner feil eller får rapportert feil i tilgang eller beholdning.

For at listene skal bli korrekte er det nødvendig at vi får beskjed om feil. Dette gjelder både feil ved beholdning eller tilgang og når det er problemer med tilgang til titler via LinkSource.

Opplysinger som er viktig å få med er:

1. Manglende tilgang enkelt titler: Tittel på tidsskriftet og evt databasen du kom fra og heftenummer hvis dette gjelder enkelt nummer eller artikler i et hefte.

2. Ikke tilgang via LinkSource: Hvilken base kommer du fra, hvilket tidsskrift skal du til og evt ytterligere info rundt tittel som hefte og artikkel.

Hvis du finner feil kan du bruke feilmeldingsskjema som ligger på våre internsider. Ellers er det fint om dere kan sende en mail hvis det er behov for å vise kopi av skjermbilder.

http://www.hio.no/Enheter/Laeringssenteret-AV-IT-Bibliotek/Trenger-du-hjelp/Feilmelding-for-tidsskrifter-og-LinkSource


Ingen kommentarer: